Головна     Про нас     Продукція     Співпраця     Контакти     Поради
Новинка!   Пампушка "Українська"!     Смачна та корисна!   Як ніщо інше примножує смак борщу!                                                              Замовляйте смачні та запашні короваї від ТОВ "Тернопільхлібпром" тел. (0352) 43-62-38; 067-352-13-41; 050-437-88-80.                                

Про що треба знати споживачам хліба

По суті, «сучасний хліб» складно вважати хлібом — так, це ті ж самі борошно, вода і сіль, але тільки якість борошна кардинально погіршилася. Все це обумовлено первинної завданням хліба — стати дешевим продуктом харчування, здатним нагодувати мільйони.

Існує багато методів фальсифікації якості хліба та хлібобулочних виробів, які використовують деякі недобросовісні виробники хліба (особливо приватні пекарні) для того, щоб зменшити його собівартість. Мета цього діяння - низькою ціною привабити покупців.

Найбільш розповсюдженим методом фальсифікації, який використовуються даний час - є використання різноманітних поліпшувачів борошна. Зрозуміло, що якісне борошно поліпшувати не потрібно. Поліпшують низькоякісне борошно, з тим щоб обдурити споживача. До способів такого обману слід віднести такі:

Однак, якби пекарі чесно вказували в супровідних документах, які поліпшувачі вони додали у виріб, то це б не було обманом і фальсифікацією. Але вони не вказують цього, обманюють покупця, , порушуючи закон "Про захист прав споживачів". А оскільки хліб кожна людина вживає у великих кількостях, то цей обман дуже сильно позначається на ЇЇ здоров'ї.

Таким чином видів і способів обману при продажі хлібобулочних виробів безліч і тому, купуючи той чи інший вид хліба, так необхідний нашому організму, будьте обережні.

КОМЕНТАР: Іван Козярін, професор, завкафедрою гігієни харчування Національної медакадемії:

«Більшість харчових добавок використовуються в кондитерських виробах, які обожнюють діти. При зловживанні цією продукцією у них бувають алергії, синдром гіперактивності, депресії. Незважаючи на це, українські виробники нерідко перевищують допустимі норми вмісту добавок у продуктах у багато разів. Ще буває, що в двох різних продуктах кількість добавок не перевищує норму, а якщо вжити їх разом, буде перевищення. Тому сьогодні потрібно знати, які з добавок можуть представляти небезпеку для здоров'я, і не зловживати продуктами що їх містять».

В наш сучасний час, коли повітря, вода і земля забруднена продуктами життєдіяльності людини і екологічна ситуація, не дивлячись на всі зусилля людства, продовжує погіршуватися, люди все більше і більше замислюються про своє здоров'я. Як відомо, основа здорового способу життя - правильне харчування. Проте, складаючи свій раціон, необхідно подбати не тільки про те, які продукти і в якій кількості в нього потраплять, а ще й про те, що це будуть за продукти. Адже дійсно корисні продукти - це не просто ті, які містять певну кількість мінералів, вітамінів та інших потрібних організму речовин. Корисні продукти це ще й ті, які не містять небезпечних для здоров'я людини речовин. А таких речовин в сучасних продуктах та хлібобулочних виробах може, на жаль, бути дуже багато. Це гербіциди, добрива, пестициди, генетично модифіковані організми, антибіотики, консерванти, барвників, ароматизатори, підсилювачі смаку та інші шкідливі синтетичні домішки, чужорідні людському організму.

Хлібобулочні вироби ТОВ «Тернопільхлібпром» виробляються за традиційною технологію відпрацьованою десятиліттями, з натуральної сировини, на натуральних заквасках та дріжджах, без використання будь яких штучних хімічних домішок (антибіотиків, консервантів, барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку і т.п.). Тому саме вони можуть бути для Вас основою здорового, корисного і безпечного харчування.

         

Рекомендуємо подивитись:

   

                                                   

адреса: м.Тернопіль, 46027, вул. С. Будного, 3                     тел:(0352) 43-62-41; E-mail: ternopil.hlib@ukr.net